Ideiglenesen Belorussziában - prognózis

Egy éve írtam, még azelőtt, hogy Putyin elindította a háborút Ukrajna ellen. A helyzet azóta egyértelműbb: Moszkva mindent vissza akar szerezni.

sa_nta_n.jpeg

Ideiglenesen Belorussziában

2022.02.20.

Ahogy Hitler megmondta, mi a terve a zsidókkal, Putyin szintén nyilvánosan közölte, mi a terve Európával: a NATO vonuljon ki Kelet-Európából, és így a Baltikum, a visegrádi négyek, Bulgária és Románia ismét teljes mértékben kiszolgáltatott lenne Moszkvának, katonai és energetikai szempontból egyaránt.

Senkinek ne legyen kétsége: lenne ürügy, hogy az orosz csapatok visszatérjenek az ismert terepre... (Budapesten sok orosz tulajdonú ingatlan áll üresen, rejtélyes módon semmit nem kezdtek velük 30 éven keresztül. Vajon mire várnak? Mire számítanak?)

Az első orosz siker megvan: Belorussziában meghatározatlan ideig maradnak az "ideiglenesen", a hadgyakorlatra bevonult orosz csapatok, vagyis egy csaknem 10 milliós, Magyarországnál két és félszer nagyobb területű országot egy puskalövés nélkül foglalt el az orosz haderő 30 ezer katonával. A titkosszolgálati együttműködés is nyilván olajozott lesz, hisz Belorussziában még KGB maradt a helyi KGB...

Európa hitt a békében és keveset költött a fegyverekre, ráadásul az együttműködés a Covid-járvány idején jelentős mértékben szétzilálódott, a Brexit lekötötte az uniós energiákat, az amerikaiak a Csendes óceán felé fordultak, vagyis Moszkvában úgy ítélhették meg, Putyin számára lehetőség kínálkozik, hogy visszaállítsa a Szovjetunió keleti határait.

Nos, Belorusszia meghódítása simábban ment, mint anno a németek bevonulása Csehszlovákiába. Lengyelország számára a történelmi tapasztalatok alapján nagyon fontos volt, hogy Belorusszia és Ukrajna elválasztotta őket Oroszországtól. A mostani orosz bevonulás, és az orosz rakéták telepítése a lengyel határ közelébe komoly fenyegetés.

Korábban már leírtam, de fontosnak tartom megismételni:a hihetetlenül keresztény és jólelkű orosz elnökről terjed a közösségi médiában egyre több poszt. A hazai Putyin-barát propaganda felpörögött. Közben a magyar kormánymédia kommentár nélkül idézi az orosz külügyminisztert, hogy nekik milyen igényeik vannak, és hogy a Nyugat (amúgy mi is az lennénk) milyen agresszív. Mindezt szó szerint nyomják itt ismerősök, pedig mindez a legdurvább orosz propaganda, egyben pedig a tökéletesen elvakult szemlélet.

Az orosz elnök katonáival és zsoldosaival menekülésre kényszerítette emberek millióit a Közel-Keleten, velük támadva Európát, nem ismeri el mások jogát arra, hogy nemzetet alkossanak, (az ukránok Putyin szerint oroszok), nem ismeri el mások jogát arra, hogy döntsenek a saját sorsukról - nálunk két népszavazáson döntöttek az emberek a NATO és az Uniós csatlakozásról, óriási többséggel - de Putyin szerint ez nem érvényes, lépjünk ki a NATO-ból, mert az ő biztonságuk… továbbá ugyancsak szerinte a kommunizmus rendben volt, és most rehabilitálják Sztálint, megtiltva a történelmi bűnök további kutatását.

Mindenki külföldi ügynök, aki nem ért vele egyet, az ellenzékieket megmérgezzük, az újságírókat lelövetjük, de amúgy hihetetlenül keresztények vagyunk… Az ilyen szövegek KGB hátterét nem nehéz felismerni... a vallásba öltöztetik most azt , amit korábban a kommunizmusba csomagoltak, és maradtak a guruló rubelek, és a sok balek…

/A képen az orosz ortodox egyház papjai megszentelik a Sátán nevű rakétát/