Oltásirigység

Impfneid- ezzel a szóval most először találkoztam német nyelvű szöveget olvasva, én oltásirigységnek fordítottam, de aztán a feleségem mondta, hogy a neten az anyukás csoportokban már többször olvasta.

Az oltási kampány elején mindenki irigykedett a sportolókra, miért a focistákat oltották, amikor tudjuk, látjuk, hogy mennyire eredményesek, aztán a Szputnyikos irigyelte a Pfizerest, a Sinopharmos a Modernást, most pedig az oltatlan irígykedhet az oltottra, ha, mint pl. Ausztriában vagy Németországban, kinyitnak a mozik, uszodák, de csak oltási igazolvánnyal lehet majd bemenni.

A járvány egyik el nem hanyagolható, és valószínűleg hosszan tartó hatása lesz, hogy a különböző érdekek és nézetek mentén eddig is szabdalt, széttöredezett, időnként pedig végletesen individualizált társadalmakat újabb darabokra töri. Ezzel elősegíti az egyre nagyobbra növő, eddig is Nagy Testvérek hatalmának növekedését.

A Big-Big Bro and Co pedig pompásan ki tudja használni, hogy félelmeink és irígységeink szinte naponta gyarapodnak, a spájzban lassan már csak nekik lesz hely, meg persze az oroszoknak, és újabban a kínaiaknak...