A járvány, mint háború

A járvány, mint háború

ja_rva_ny.jpeg

Nincs elsötétítés, sem jegyrendszer, de van rendkívüli felhatalmazás, vagyis félig szükségállapot, éjszakai kijárási tilalom nincs, de korlátozás van, és hát, mint minden háborúban, drágul az élelem. Egy éve elkezdtek emelkedni az árak, és csak mennek felfelé.

Utazni lehet is, meg nem is, árut szállítani szabad, de rokont látogatni, külföldre utazni az átlagember számára nagyon megnehezült, esetenként szinte lehetetlen. A polgári légiforgalom szinte leállt. Mint a háborúban.

Félkatonai/belügyi irányítás van az egészségügyben, cenzúrával spékelve. Mint a háborúban.

Van kötelezettség, a maszkok viselése, a távolságtartás, ismét vannak sorok, és most nem rock- koncertre, hanem a Postán.

A hivatalos kommunikáció általában az igazságból mindig csak egy-egy verziót tálal, nem hazudik, de elhallgat, és elhallgattat. Mint a...

És persze itt vannak azok, akik a mostani papírtalpú bakancsokat szállítják, ők importálják a nem megfelelő lélegeztető gépeket, ők hozzák az alkalmatlan maszkokat, amelyek adott esetben éppen úgy halálosak, mint a télen talpát vesztő lábbeli.

A Egyesült Államokban a mostani járványban több ember halt meg, mint amennyi az első és a második világháborúban, illetve a vietnami háborúban összesen.

Magyarországon pedig a második világháború óta lesz a legnagyobb a. halálos áldozatok száma, ha beigazolódnak a jóslatok, a hivatalosan is várható 42-44 ezer halálos áldozatról...

Mint egy háborúban.