A gorilla biztonsága

 

lukas.jpeg

(A képen a belorusz diktátor mutaja az orosz invázió támadási irányait egy térképen, amelyen Ukrajna már négy részre osztva látható)

A gorilla bizonsága

A szerb parancsnok jutott eszembe, az a zavarodott tiszt, aki 31 éve Dubrovnikot lövette, és belekiabálta a kamerába, hogy nem baj, leromboljuk, de aztán újjáépítjük, szebb lesz, mint volt…

Szarajevó ostroma jutott eszembe, ami 30 éve kezdődött, a szíriai Aleppo ostroma, 2012-től. Mindkettő 4 évig tartott, 30 és 20 ezer ember vesztette életét, köztük több ezer gyerek.

Onnan jutott eszembe, hogy láttam ma a monitoron Harkov főterét, az orosz parancsnok monitorján, aztán egy gombnyomás, és volt tér, nincs tér, csak a romok. Egy gombnyomás, és volt nincs kijevi tv-torony. Volt, nincs város.

A szerbeket, Milosevicset fegyverrel, pénzzel támogatta Moszkva, a szíriai Aleppóba csapatokat is küldött, meg is van az áhított orosz tengeri támaszpont, most pedig hatalmas hadsereggel mentek “szomszédolni”, mert nekik igényük van a biztonságra.

Öreg filmrendező barátom mesélte, hogy amikor a nyolcvanas években vetítették a filmjét Moszkvában, a vetítés után odament hozzá egy orosz tiszt, akinek nem teljesen nyerte el a tetszését a mozi, és megkérdezte tőle:

- Tudja-e hol alszik a gorilla?

- Hol?

- Hát ahol csak akar!

Igen, a gorilla édes álma, meg a biztonság. Ahogy az volt az elmúlt évtizedekben Abházia, Dél-Oszétia, Csecsenföld esetében is. Meg a Krím, ugye. Az idén laza mozdulattal rendezkedtek Kazahsztánban, (pipa) Belorusszia diktátora tárt karokkal várta a 30 ezer orosz katonát, (pipa), és most Ukrajna van soron.

Dubrovnik nagyjából megúszta, Szarajevó még mindig nem heverte ki, Alepponak ki tudja mikor sikerül, és most Harkov, meg Kijev van soron, és jön sok millió menekült, mert ez bevált már egyszer, 2015-ben az oroszok elárasztották Európát, Szerbiában délről orosz rendszámú buszok hordtak a magyar határra az embereket.

Szét kell lőni a városokat, és ukránok milliói indulnak nyugat felé, - hatásos fegyver a menekültáradat Európa nyugati fele,az Unió ellen, orosz csodafegyver, de nevezhetjük etnikai tisztogatásnak is, vagy csak a gorilla biztonsági igényének.

- wooland