A STARTUP PÁPA MÁR NINCS KÖZTÜNK

A fiatalember, aki a régi felvételen bemegy Münchenben, az Angol Kertben a Szabad Európa Rádióba, Záboji Péter, aki Erdei Péter néven volt a Délutáni randevú műsorvezetője a SZER-ben. (kattins a lenti linkre, vagy másold be) 

Kalandos élete során Németországban tanult, a Siemens alkalmazottja, majd igazgatója lett, Floridában ő alapította a Siemens képviseletet, aztán önállósította magát, privatizálta a Bosch telekommunikációs részlegét 10 ezer emberrel, aztán feldarabolta és eladta...

za_boji_800x450.jpg

Tanított a párizsi INSEAAD-on, 2008 után pedig Budapesten minden energiájával a Startup mozgalmat segítette, joggal nevezték a magyar Startup pápának.

Péter papa, ahogy magát nevezte és őt is nevezték néha, azt hangoztatta, hogy Magyarországon nincsenek igazi vállalkozók, a vállalkozó név pedig finoman szólva kétes dicsőséget jelent annak, akire mondják. Úgy kilenc éven át, egészen a haláláig dolgozott azon, hogy segítse a vállalkozók, pontosabban ahogy ő mondta, az enterpreneur-ök új generációját, és ebben nem kis sikerei voltak, a Prezitől az Ustreamig.

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy még a Harvard Business Review szerkesztőjeként megismerkedthettem vele, aztán összebarátkoztunk, fordíthattam könyvének egy részét, amely az első dotcom hullámról, a kilencvenes évek végének digitális vállalkozásairól szólt.

Már négy éve nincs közöttünk, és hiányzik. Azt terveztük, hogy mint két régi rádiós, közösen készítünk Gazdasági Randevú címmel egy rádióműsort, de ebből sajnos már nem lett semmi...

Ha bemásoljátok a böngészőbe az alábbi linket, köszönt benneteket Péter papa fiatalon:

Happy days are here again, újra itt vannak a boldog napok...

https://www.youtube.com/watch?v=CDrrigzOLmw&fbclid=IwAR21eKGHsdHEi-IVRD1rvASRu0j-3GxiBvf927-8qSVsqgQRAZfSSrBEWNA