A német politika felelőssége

Abszurdisztán - a német kapcsolat

Huszonnyolc évvel a rendszerváltás/változás után nem beszélünk arról, hogy a legbefolyásosabb szereplő, Németország és a német politikai pártok mit tettek és tesznek azért, hogy a dolgok így alakultak Magyarországon. Mindenről szó esik, iszonyatos propaganda megy Soros/migráns/Brüsszel ügyben, de hogy az Adenauer Alapítvány még tegnap is olyan konferenciát támogatott, szervezett, amelyen az Európai Parlament határozatával elfogadott Sargentini jelentést anyázták, azt gondolom én abszurdnak...

Ha a kormány éveken keresztül tajtékzott a Soros alapítvány ellen, akkor beszéljünk ezekről a dolgokról is, arról, hogy 2009-10 táján mit tett a CDU/CSU Orbán támogatására, hogy mindíg Weber és Stoiber védte meg a Fidesz jogállamot és demokráciát leépítő politikáját.

Német támogatás nélkül húsz évvel ezelőtt nem kerültek volna hatalomra és nem lennének ott, ezért nem lehet nem beszélni a német politika felelősségéről...

Itt van mindjárt az a kérdés, ki segítette hatalomra 1997/98-ban a Fideszt? A KDNP akkori elnöke szerint a következő történt: "Nagyon komoly nemzetközi nyomás is volt rajtunk. Erről még azt hiszem, soha nem beszéltem, most elmondom: az Adenauer Alapítvány (a CDU alapítványának) feje személyesen látogatott Magyarországra, hogy az MDF, az MDNP, és a KDNP vezetőinek egy vacsorán bejelentse: csak az a párt számíthat tőlük anyagi támogatásra, aki beáll a Fidesz mögé.

Ez egy ultimátum volt. Boross Péter és a többiek csak pislogtak, mint hal a szatyorban, de nem szóltak semmit. Én kerek-perec nemet mondtam. Szóval most Orbán Viktor kikérheti magának, hogy a németek beavatkoznak a magyar belpolitikába, csak jó, ha emlékszünk rá, hogy ő jelentős részben éppen egy ilyen beavatkozásnak köszönhette, hogy miniszterelnök lehetett."

Adalék a fentiekhez: német források szerint egy külföldi állam bankja fizetett nagy összeget a Fidesznek, hogy segítse a hatalomra jutását. 1997 nyarán Budapestről szervezett meg egy fideszes politikus egy találkozót Münchenben, ahol a a bajor állam bankjának vezetői és politikusok fogadták a Fidesz több politikusát, majd a megbeszélések után átutaltak nekik 3 millió, azaz három millió német márkát.

Ez az akkori árfolyamon kb. 360 millió forint volt, akkora összeg, amely megfelelt az országgyűlési választási kampányban legálisan felhasználható összegnek. A pénzt Münchenben vették fel, és azonnal tovább utalták két számlára.

A pénz további sorsáról nem tudnak a források, ugyanakkor ez a támogatás nem jelent meg semmilyen könyvelésben vagy bevallásban.

Az ügy pikáns utóélete, hogy úgy másfél évtized múltán meg kellett menteni a bajor bank magyar leányát, ez pedig százmilliárdokba került a magyar adófizetőknek...