Kedves dologtalan Olvasó!

Bocsásson meg, hogy ismeretlenül megszólítom Önt, tudom, hogy naponta sok száz, mit száz, sok ezer megszólítást kap. Alig ébredt fel és megszólítja a rádió, a tv, a facebook, kilép a kapun és megszólítják a plakátok az utcán, a buszon, a vilamoson. Megszólítja a telefonja, az emailje, a főnöke és a beosztottja. Kéretlen hirdetések bombázzák, amerre csak néz, mindenki el akar adni Önnek valamit, és ezalól bizony én sem vagyok kivétel. 

Hogy mit akarok eladni? Valódi híreket, olyanokat, amelyek szerintem fontosak, alakítják, alakíthatják az életünket. Az Önét is, kedves dologtalan Olvasó, és persze az enyémet is. Nem álhírek, nem a mindent  beborító politikai bulvár-pornó-kész átverés show hírei.

Miért beszélhetek erről? Azért mert néhány évtizedet eltöltöttem a hírekkel, szerkesztettem, szereztem, adtam és vettem őket, és közben megtanultam a rájuk vonatkozó klasszikus szabályokat, amelyeket mostanság az ún. "saját tények" idején nagyon fontos felidézni.

Saját véleménye ugyanis bárkinek lehet, de saját tényei nem, ilyenekkel még Ön sem rendelkezhet, bármennyire dologtalan is... Ez olyan ökölszabály, amelyet nem lehet megkerülni. Ha pedig válaszolunk a ki, mi, hol mikor, mit és hogyan kérdésekre, akkor máris van egy használható hírünk,

A hír tehát az, hogy László József a blog.hu oldalon WOOLAND címmel ma elindította saját hírblogját. 

Tehát: utánam Olvasó!